Ανασκόπηση εκδηλώσεων 2022-2023

17 Σεπτεμβρίου 2022

Συμμετοχή της βυζαντινής χορωδίας του σχολείου στην εκδήλωση «Όψεις της θρησκευτικότητας του Ελληνισμού των Χαμένων Πατρίδων» στην Αίθουσα Κοβεντάρειο της Κοζάνης.

12 Οκτωβρίου 2022

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βασιλικές Πυρές – τα ταφικά έθιμα στην Αρχαία Μακεδονία»

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βασιλικές Πυρές – τα ταφικά έθιμα στην Αρχαία Μακεδονία» είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει η Γ’ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στο Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών. Στους μαθητές έγινε θεματική ξενάγηση στα ταφικά μνημεία του Φιλίππου κι άλλων σημαινόντων προσώπων της εποχής του και πραγματοποιήθηκαν δημιουργικές δραστηριότητες στο εργαστήρι του Μουσείου Βασιλικών Τάφων από ειδικούς μουσειοπαιδαγωγούς. Την προηγούμενη μέρα οι μαθητές είχαν παρακολουθήσει την παρουσίαση του π. Π. Διδίλη για τα ταφικά έθιμα στην αρχαία Ελλάδα και στο χριστιανισμό. Οι παραπάνω δράσεις οργανώθηκαν στο πλαίσιο του διαθεματικού προγράμματος διδασκαλίας της Ελένη του Ευριπίδη με τίτλο «το θείο και το ανθρώπινο δράμα». Οι φωτογραφίες είναι της καθηγήτριας Δ. Κατρανά.

https://schoolpress.sch.gr/mousikosiatistas/archives/125

5 Νοεμβρίου 2022

Συμμετοχή στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Βοΐου με τίτλο «Ήρθαν παιδί μου οι Έλληνες – λευτερωθήκαμε» - ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ στο Βουδούρειο Πνευματικό Κέντρο.

12 Νοεμβρίου 2022

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βασιλικές Πυρές – τα ταφικά έθιμα στην Αρχαία Μακεδονία» είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει η Α’ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στο Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών. Υπεύθυνη καθηγήτρια Βάγια Τρομπούκη.

ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ το Νοέμβριο.

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Βυζαντινά κάλαντα στο Αρχοντικό της Πούλκως με τη Χορωδία Βυζαντινής Μουσικής του Σχολείου. Υπεύθυνος καθηγητής: Δημήτρης Δεμερτζίδης.

https://youtu.be/PhcdX5zkMcA

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου

Εκδήλωση «Μελωδικές Γιορτές» με τα μουσικά σύνολα του σχολείου στο Βουδούρειο Πνευματικό Κέντρο Σιάτιστας

https://www.youtube.com/live/mQf5GTytfqc?feature=share

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Μουσική εκδήλωση «Ο Πέτρος και ο Λύκος συναντούν τα Χριστούγεννα»

Στο Κουκουλίδειο πνευματικό κέντρο Σιάτιστας. Τους μαθητές του Μουσικού σχολείου προετοίμασαν οι καθηγητές: Θωμαή Ήλκου, Αλέξης Πογρεβνόης, Αντουανέτα Ζιάκα, Παναγιώτα Κυριακίδη, Ρόζα Μισδραχή, Αντιγόνη Ντουσιοπούλου, Ελένη Αλεξαντωνάκη, Αλέκα Βροχίδου, Αλέξανδρος Τσούγιεφ, Νάντια Μοχάμεντ, Ευθυμία Τσιούρα.

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

Η Α και Β Λυκείου επισκέφτηκαν το Εκκλησιαστικό Μουσείο Σιάτιστας και το αρχοντικό Δόλγκηρα. Υπεύθυνες καθηγήτριες: Παπά Τατιανή, Βάγια Τρομπούκη (φωτογραφίες επισυνάπτονται σε ξεχωριστό φάκελο). 

27 Φεβρουαρίου 2023 Χαρταετοί

Στέλνουμε τα όνειρά μας στον ουρανό με ένα χαρταετό.

Το Σύνολο Λαϊκής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας «Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου» παρουσιάζει το ορχηστρικό κομμάτι «Χαρταετοί» του Μίκη Θεοδωράκη και εύχεται σε όλο τον κόσμο να μην σταματήσει να κάνει όνειρα και να προσπαθεί να τα πραγματοποιήσει.

Το βίντεο είναι διανθισμένο από τις κατασκευές χαρταετών των μαθητών και μαθητριών του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας καθώς και των Δημοτικών Σχολείων 1ου και 2ου Σιάτιστας και Γαλατινής.

Θερμές ευχαριστίες στον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Βοΐου κύριο Τσιαούση Ναούμ που είχε την ιδέα και την οργάνωση, τους καθηγητές/τριες του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας κύριο Παλάγγα Κωνσταντίνο για τη διδασκαλία του κομματιού, Αλεξαντωνάκη Ελένη για τη συνοδεία στο πιάνο, Σκηπητάρη Γιώργο για την ηχητική κάλυψη, Ματσαρίδου Αναστασία για την κατασκευή και διακόσμηση του χαρταετού, τους μαθητές του Συνόλου Λαϊκής Μουσικής για την προσπάθεια και το έξοχο αποτέλεσμα, τους μαθητές και μαθήτριες του τμήματος Α2 Γυμνασίου που φιλοτέχνησαν το χαρταετό, τους μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων 1ου και 2ου Σιάτιστας και Γαλατινής που κατασκεύασαν χαρταετούς καθώς και τον π. Κωνσταντίνο Βασιλειάδη και τον κύριο Διονύση Μπόσιακα για τη βιντεοσκόπηση και το μοντάζ.

Βίντεο: https://youtu.be/MBU-Whyd1CY

Δημοσίευση στον Πρωινό Λόγο

1η Μαρτίου 2023

Ενημέρωση στη Β Λυκείου για τον επαγγελματικό προσανατολισμό.

3-5 Μαρτίου 2023

Επίσκεψη στο Άγιο Όρος.

5 Μαρτίου 2023

Συμμετοχή σε εκδήλωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αίθουσα Τέχνης στην Κοζάνη για τον προσφυγικό ελληνισμό.

7 Μαρτίου 2023

Ενημέρωση για τη σχολική βία στο γυμνάσιο. Υπεύθυνη Καθηγήτρια Γκιλιοπούλου Χιονία.

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης με τίτλο «όψεις της έμφυλης βίας: γυναικοκτονίες» 

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης με τίτλο «όψεις της έμφυλης βίας: γυναικοκτονίες» πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023. Η εκδήλωση βασίστηκε στο πρώτο μέρος σε μικρά μονόπρακτα που έγραψαν και σκηνοθέτησαν οι ίδιοι οι μαθητές και παρουσίασαν στους συμμαθητές τους. Στο δεύτερο μέρος ακολούθησε συζήτηση που συντόνισαν μαθήτριες της Γ’ Λυκείου στην οποία μέλη των μαθητικών κοινοτήτων κατέθεσαν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους σχετικά με το πώς μπορεί να αντιμετωπιστούν και να προληφθούν περιστατικά έμφυλης βίας και κακοποίησης των γυναικών.

Οι συντελεστές της εκδήλωσης αναλυτικά: κείμενα (Τσαφής Κωνσταντίνος, Ανδρέου Τάνια, Τσαπαλιάνα Πολυξένη), ηθοποιοί (Πουλκίδης Κωνσταντίνος, Τσαφής Κωνσταντίνος, Τζάπος Αθανάσιος, Κυριάκος Μπαντόλας, Στέλλα Μπάλα, Καραμάνη Φένια, Αδαμοπούλου Καλλιόπη, Μπαμπαράμου Αλκμήνη, Σταμπολίδου Μαγδαληνή, Εμμανουήλ Νίνα), τραγούδι/μουσική εκτέλεση (Νίνα Εμμανουήλ, Στέλλα Μπούρα, Φένια Καραμάνη), συντονισμός συζήτησης (Ανδρέου Τάνια, Τσαπαλιάνα Πολυξένη, Τσαπαλιάνα Σοφία) φωτισμοί-ηχοληψία (Σακαρίδης Ιωάννης, Παπαδόπουλος Παναγιώτης, Μπαντώλας Κυριάκος).

https://schoolpress.sch.gr/mousikosiatistas/archives/133

16 Μαρτίου 2023: ενημέρωση από τον Ερυθρό Σταυρό για τις πρώτες βοήθειες στο Λύκειο.

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης με τίτλο « Λέμε ΟΧΙ στη σχολική βία»

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης με τίτλο «Λέμε «όχι» στη σχολική βία» πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023. Η εκδήλωση βασίστηκε στο πρώτο μέρος σε θεατρικό που έγραψαν και σκηνοθέτησαν οι ίδιοι οι μαθητές και παρουσίασαν στους συμμαθητές τους. Στο δεύτερο μέρος ακολούθησε ροκ συναυλία με τραγούδια κατά της βίας.

Το θεατρικό γράφτηκε και σκηνοθετήθηκε από τους μαθητές που έπαιξαν:  Φωτεινή Γκουτζιαμάνη, Φωτεινή Κύρου, Μαρία Παπαδημητρίου, Ιωάννα Παπαδοπούλου, Βάλια Αρβανίτη, Γιάννη Αρβανίτη, Αθανάσιο Ντόλια, Ελένη Μαλλού, Δήμητρα Γεωργοπούλου.

Μουσική έπαιξαν ο Δημοσθένης Στεφάνου (πλήκτρα και κιθάρα), ο Αστέρης Κουμπούρας (ηλεκτρική κιθάρα) και ο Ευάγγελος Σκαμάγκας (μπάσο) από τη Β΄ Λυκείου. Ντράμς έπαιξε ο Αριστείδης Κουμπούρας από τη γ2 γυμνασίου. Συμμετείχε στα φωνητικά η Νίνα Εμμανουήλ από τη γ2 γυμνασίου. Η επεξεργασία της βιντεοσκόπησης έγινε από την καθηγήτρια Ελένη Αλεξαντωνάκη.

Το θεατρικό στο youtube: https://youtu.be/nmA3z-X1T4I

Η συναυλία https://youtu.be/5_hFuxdSjNc

https://schoolpress.sch.gr/mousikosiatistas/archives/135

17 Μαρτίου 2023

Α) Ενημέρωση από τον Ερυθρό Σταυρό για τις πρώτες βοήθειες στο γυμνάσιο.

Β) Εαρινή συναυλία «Λαϊκά, παραδοσιακά και ωραία» στο Βουδούρειο Πνευματικό Κέντρο.

18 Μαρτίου 2023

Συμμετοχή σε εκδηλώσεις στο 4ο ΓΕΛ Κοζάνης για τη γιορτή της γαλλοφωνίας.

21 Μαρτίου 2023

«Γαλλικό Πρωινό» - αφιέρωμα στη γαλλική γλώσσα και μουσική στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας ποίησης.

22 Μαρτίου 2023

Εκδήλωση στο Βουδούρειο πνευματικό κέντρο για την 25η Μαρτίου με τίτλο «Ένα τραγούδι για το 21».

https://www.youtube.com/live/iN3fPVJm7P4?feature=share

ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ επίσης πραγματοποιήθηκε εκδρομή στο Χιονοδρομικό Κέντρο στη Βασιλίτσα με την Α’ Λυκείου. Υπεύθυνη καθηγήτρια Βάγια Τρομπούκη. Φωτογραφίες επισυνάπτονται σε ξεχωριστό φάκελο.

31 Μαρτίου 2023

Ενημέρωση στους μαθητές για τις επιπτώσεις των ενεργειακών ποτών στην υγεία από τον Καρδιολόγο Κουλούρη Στάθη. Υπεύθυνη καθηγήτρια Γκιλιοπούλου Χιονία.

Ανάρτηση με φωτογραφίες στο siatista.info

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2023

1-4 Απριλίου 2023

Εκδρομή στο Βελιγράδι με τη χορωδία Ευρωπαϊκής μουσικής μία με τέσσερις Απριλίου. Αδελφοποίηση με το Μουσικό Σχολείο Βελιγραδίου. Βίντεο: https://youtu.be/N1MRXxHFxaY

4 Απριλίου 2023

Διδακτική επίσκεψη Γυμνασίου στο Δρυόβουνο, Σισάνι και Εράτυρα.

6 Απριλίου 2023

Διδακτική επίσκεψη Α Λυκείου στο Μικρόκαστρο και στο Δρυόβουνο. Η Β Λυκείου επισκέφτηκε τον Πεντάλοφο.

7 Απριλίου 2023

Α) Ρεσιτάλ της Αθηνάς Γκιλιοπούλου με έργα του όψιμου ρομαντισμού στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Β) Επίσκεψη του Σεβαμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αθανασίου και ομιλία στους μαθητές με αφορμή την περιφορά της ιερής εικόνας της Παναγίας Μικροκάστρου.

8 Απριλίου 2023

Εκπαιδευτική εκδρομή στο Τελόγλειο Ίδρυμα με την Ά και Β’ Γυμνασίου. Υπεύθυνη καθηγήτρια Ειρήνη Σβώλη. (φωτογραφίες επισυνάπτονται σε ξεχωριστό φάκελο)

28 Απριλίου 2023

Ημερήσια εκδρομή της πρώτης και δευτέρας γυμνασίου στη Θεσσαλονίκη στο Μέγαρο Μουσικής.

Ημερήσια εκδρομή Γ Γυμνασίου και πρώτης λυκείου στο μουσείο αρχαίων ελληνικών οργάνων Σείκιλον. Είναι πρόγραμμα πολιτιστικό με τίτλο αρχαία ελληνικά μουσικά όργανα και αρχαία ελληνική μουσική. Συμμετείχαν οι καθηγήτριες Γκιλοπούλου Χιονία , Κωνσταντία Μιχαλούλη και Ζιάκα Αντουανέτα. (φωτογραφίες και βίντεο επισυνάπτονται σε ξεχωριστό αρχείο).

1-4 Μαΐου 2023

Φεστιβάλ Ξάνθης.

8 Μαΐου 2023

Το πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας πραγματοποίησε εκδρομή στα Ιωάννινα και επίσκεψη στο Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων.

11 Μαΐου 2023

Α) Το  Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας «Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου», σε συνεργασία με το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας -  Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας, με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης (9 Μαΐου), πραγματοποίησε την Πέμπτη 11 Μαΐου και ώρα 10:00 π. μ, διαδικτυακή ενημερωτική  συνάντηση στην οποία συμμετείχε η ΣΤ’ τάξη του 2ου  Δημοτικού σχολείου Σιάτιστας.  Αρχικά, ο Πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας, Δρ. Κώστας Φιλιππίδης απηύθυνε χαιρετισμό και ενημέρωσε τους μαθητές για τις δυνατότητες που προσφέρει η Ευρώπη στους νέους. Στη συνέχεια, ακολούθησε σύντομη παρουσίαση σχετικά με την ίδρυση, την ιστορία, τα θεσμικά όργανα, τα προγράμματα κινητικότητας και τις δυνατότητες που προσφέρει η ΕΕ στους Ευρωπαίους πολίτες. Στο τέλος, οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης έπαιξαν διαδικτυακά παιχνίδια και γνώρισαν τις σημαίες των κρατών-μελών της ΕΕ. Επίσης, ακούστηκε για πρώτη φορά το τραγούδι για την Ευρώπη, τους στίχους του οποίου έγραψαν οι junior ambassadors του 1ου ΓΕΛ Κοζάνης, τη μουσική ο Κυριάκος Μπαντώλας και το τραγούδησαν οι Στέλλα Μπούρα και Μαρία Σφενδώνη, junior ambassadors του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας. Ευχαριστούμε θερμά το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας -  Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας για τη συνεργασία και ιδιαιτέρως τον Δρ. Κώστα Φιλιππίδη για τον χαιρετισμό, όπως επίσης τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης και τη διεύθυνση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας για την ανταπόκριση στο κάλεσμά μας. Παρακάτω παρατίθενται οι σύνδεσμοι με το βίντεο του τραγουδιού και τα διαδικτυακά παιχνίδια. Τη ζωγραφιά για την αφίσα της διαδικτυακής συνάντησης επιμελήθηκε η junior ambassador του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας Σίλια Παντούλη.

ü    https://wetransfer.com/downloads/b7212b4b0caf50ba7d319663f19288e620230511063239/f0f20e74e22d2ccb7e0acd80286c855120230511063305/8c9169

ü    https://crosswordlabs.com/view/2023-05-09-130

https://quizizz.com/admin/quiz/63fdc86af1cdd2001d8baba9?source=quiz_share

Β) «Μουσική και Χορός: ροή ζωής» : μουσικοχορευτική παράσταση σε συνδιοργάνωση με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας.

12 Μαΐου 2023

Συναυλία του Ροκ Σχήματος του σχολείου στη συνάντηση Καλλιτεχνικών Σχολείων που διοργάνωσε το Καλλιτεχνικό Σχολείο Κοζάνης.

13 Μαΐου 2023

Συμμετοχή στο φεστιβάλ «Χορού δρώμενα» που διοργάνωσε το Καλλιτεχνικό Σχολείο Κοζάνης στην πλατεία Κοζάνης με το σχήμα παραδοσιακής μουσικής του σχολείου.

16 Μαΐου 2023

Α) Η παράσταση «Ο Πέτρος και ο Λύκος» παρουσιάστηκε στα Σέρβια.

Β) «Ένα μπουκέτο τραγούδια για τη μητέρα»: συνδιοργάνωση συναυλίας με το Σύλλογο Γονέων-Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με αυτισμό ΠΕ Κοζάνης.

17 Μαΐου 2023

Α) Εαρινή Συναυλία του σχολείου στα Γρεβενά. Βίντεο: https://youtu.be/RtYQ17ZGrN8

Β) Εαρινή συναυλία με τίτλο «Παραδοσιακά, λαϊκά και ωραία» στο Βουδούρειο. Βίντεο:

https://youtu.be/pm92GtwiMig

Γ) Εκδήλωση σε συνεργασία με το Γραφείο Φυσικής Αγωγής στο ΔΑΚ Σιάτιστας για την προώθηση του αθλητικού ιδεώδους.

18 Μαΐου 2023

Εκδήλωση στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης για τα δημοτικά με την παρουσίαση μουσικού παραμυθιού.

ΑΛΛΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Το σχολείο μας πήρε μέρος στο πρόγραμμα make-a-wish και πήραμε και το δεύτερο βραβείο στη δημιουργία αφίσας.

Πήρε πιστοποίηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα ERASMUS και υποδέχτηκε καθηγητές από την Πολωνία.

Δείτε το ηλεκτρονικό λεύκωμα που δημιούργησε ο Δήμος Βοΐου για τις εκδηλώσεις κατά το σχολικό έτος 2022-2023 στο https://www.youtube.com/watch?v=JE77SEidzMA&pp=ygUcaHR0cHM6Ly95b3UudHViZS9KRTc3U0VpZHpNQQ%3D%3D

Πρόσθετες πληροφορίες