Εκδηλώσεις για τους Τρεις Ιεράρχες και το μακαριστό μητροπολίτη Παύλο

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας «Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου» τίμησε τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών με εκδήλωση στην Αίθουσα Φίλιππος στην Κοζάνη μετά από πρόσκληση που δέχτηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Συμμετείχε με τη Χορωδία Βυζαντινής Μουσικής του σχολείου η οποία έψαλλε ύμνους της εορτής των Τριών Ιεραρχών υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας κ. Τζιουρά Κλαίρης καθώς και με δύο τραγούδια από τη Χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής του σχολείου υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας κ. Παπάζογλου Νικολέτας και τη συνοδεία στο πιάνο της καθηγήτριας κ. Τζούμα Άννυς.

Ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η κ. Πενιρτζή – Ζαχαράκη Αικατερίνη, καθηγήτρια του 2ου ΓΕΛ Κοζάνης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους από την εκπαιδευτική κοινότητα η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βόντσα Βασιλική, καθηγητές και μαθητές και από την πολιτική ηγεσία οι αντιπεριφερειάρχες κ. Βαβλιάρας Γεώργιος και Τοπαλίδης Ηλίας και ο αντιδήμαρχος του Δήμου Κοζάνης κ. Σημανδράκος Ευάγγελος.

Βίντεο και φωτογραφίες της εκδήλωσης μπορείτε να βρείτε και στην ιστοσελίδα http://kozan.gr/archives/272301

Την ίδια ημέρα, πριν από αυτή την εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε εκκλησιασμός των μαθητών στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας όπου, σύμφωνα με μακρόχρονη παράδοση, την ημέρα των Τριών Ιεραρχών στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τιμώνται οι ευεργέτες των εκπαιδευτηρίων της Σιάτιστας για τη συνεχή προσφορά τους στα σχολεία και στους μαθητές της πόλης.

Ακολούθησε στην Αίθουσα του Ναού εκδήλωση στη μνήμη του αληθινού συνεχιστή του έργου των Τριών Ιεραρχών μακαριστού Μητροπολίτη Παύλου που διοργάνωσε η Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας.

Μετά τους ύμνους που απέδωσε η Βυζαντινή Χορωδία του Σχολείου, ο μαθητής της Β΄ Λυκείου  Θεοδωρόπουλος Αλέξανδρος διάβασε κάποιες σκέψεις του για το μακαριστό μητροπολίτη Παύλο βγαλμένες μέσα από την ανεξίτηλη εμπειρία που απέκτησε από το έργο και τη διδασκαλία του.

Βίντεο και φωτογραφίες της εκδήλωσης μπορείτε να βρείτε και στην ιστοσελίδα https://www.siatista-info.com/2020/01/blog-post_881.html

Πρόσθετες πληροφορίες