Συνεργασία με τον Πρέσβη της Ουγγαρίας

Μια ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 ανάμεσα στον τον  Πρέσβη της Ουγγαρίας στην Ελλάδα κ. ErikHaupt, τον  Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας, κ. Χρήστο Κουτσογιώτα και τον Υποδιευθυντή  κ. Θωμά Θεοδωρόπουλο.  

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Κοβεντάρειο Βιβλιοθήκη Κοζάνης,  την οποία επισκέφθηκε ο πρέσβης για την πραγματοποίηση των εγκαινίων της φωτογραφικής έκθεσης «΄Ελληνες της Ουγγαρίας». Ο πρέσβης κ. EricHaupt την τελευταία τριετία έχει επικοινωνία και συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας και πρωτοστάτησε στην αδελφοποίησή του με το Μουσικό Σχολείο του Κετσκεμέτ της Ουγγαρίας «ZoltanKodaly» το φθινόπωρο που μας πέρασε.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τη διεύθυνση του σχολείου συζητήθηκαν εκπαιδευτικά και επιμορφωτικά θέματα καθώς και θέματα στενότερης και εκτενέστερης συνεργασίας και ανταλλαγών ανάμεσα στα σχολεία των δύο χωρών. Η Σιάτιστα από τα παλιότερα χρόνια είχε στενότατους οικονομικούς και εμπορικούς δεσμούς με την Ουγγαρία. Μέσα από τη συνεργασία αυτή γίνεται προσπάθεια οι δεσμοί να αναζωπυρωθούν και να μετουσιωθούν σε ισχυρούς πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς δεσμούς ωφέλιμους κυρίως για τη νέα γενιά.

           Επίσης ενόψει της επίσκεψης και πραγματοποίησης συναυλίας της Χορωδίας “Karolina” από το Szeged της Ουγγαρίας στη Σιάτιστα στις 10 Ιουνίου 2019,  προσκλήθηκε ο Ούγγρος πρέσβης να παραστεί στην εκδήλωση.

Πρόσθετες πληροφορίες