Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας στη Μύκονο

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας είχε την τιμή να λάβει πρόσκληση από την πρόεδρο του Μουσικού Ομίλου της Unescο Πειραιώς και Νήσων για να συμμετέχει στο 3ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Μυκόνου που πραγματοποιήθηκε από 18 έως 21 Οκτωβρίου 2018.

    Το σχολείο συμμετείχε με το σχήμα Λαϊκής και Έντεχνης Μουσικής υπό τη διεύθυνση του καθηγητή κ. Νικολάου Ντόνα και εκεί βραβεύτηκε με τιμητική πλακέτα από την Unesco για την 1η θέση που έλαβε με το τραγούδι «Χώρα Ελλάδα μας γλυκιά» στον 28ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό που διοργάνωσε η Χορωδία και Ορχήστρα Νέων Χ.Ο.Ν. στον Πειραιά.

Το σχήμα Έντεχνης και Λαϊκής Μουσικής εκτός από το τραγούδι «Χώρα Ελλάδα μας Γλυκιά», το οποίο συγκίνησε, παρουσίασε άλλα 6 τραγούδια : το τραγούδι «Χτίσε μία καρδιά» σε στίχους του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού και μουσική ενορχήστρωση του κ. Ντόνα, το «Δι ευχών των αγίων» σε διασκευή του κ. Ντόνα και 4 τραγούδια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου.

Στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ συμμετείχαν εκτός του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας οι παρακάτω χορωδίες και χορευτικά συγκροτήματα: ο «Όμιλος Ερευνών Πηλίου», η Μυκονιάτικη Βεγγέρα, η Μικτή Χορωδία του Δήμου Μεγαρέων, η χορωδία Άρτας «Μακρυγιάννης», η χορωδία Προοδευτικής Κίνησης Λάρνακας Κύπρου, ο «Μουσικός Δίαυλος» Καρύστου και η χορωδία «Η Αγχίαλος» από το Πομόριε της Βουλγαρίας.

 Ήταν μια μοναδική εμπειρία για τους συμμετέχοντες στην εκδρομή μαθητές, οι οποίοι εκτός από το φεστιβάλ είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και να θαυμάσουν κάποια αξιοθέατα της Μυκόνου όπως τους Ανεμόμυλους, τη Μικρή Βενετία, το Μοναστήρι της Άνω Μεράς και να παραβρεθούν στο πανηγύρι του Αγίου Αρτεμίου, ο οποίος είναι ο πολιούχος άγιος του νησιού της Μυκόνου.

            Ευχαριστούμε θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για την οικονομική στήριξη της εκδρομής.

            Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018 γύρω στις 09.10 π. μ. θα υπάρχει αφιέρωμα στη βράβευση αυτή του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας με ζωντανή σύνδεση από τη Σιάτιστα στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Μαζί το Σαββατοκύριακο».

             Δείτε φωτογραφίες 1 και 2.

Πρόσθετες πληροφορίες