Ηχητική παραλία - Μια συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη Σιάτιστας

Την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017 το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας σε συνεργασία με τη Μανούσεια Δημόσια Βιβλιοθήκη Σιάτιστας πραγματοποίησαν στα πλαίσια της Καλοκαιρινής Εκστρατείας της Βιβλιοθήκης μια μουσική δράση για τους μικρούς φίλους που προσπάθησε να τους μεταφέρει σε μια ηχητική ?.παραλία.

Αφορμή για τη δράση αποτέλεσε ένα αίνιγμα  του οποίου η απάντηση οδήγησε τους μικρούς φίλους στη γνωριμία με τη μουσική σημειογραφία, την αναγνώριση της αναγκαιότητάς της και την γνώση της εξέλιξης της μουσικής μέσα από την ιστορία της. Όλα αυτά πραγματοποιήθηκαν μέσα από βιωματικές δράσεις για τα παιδιά και με τη βοήθεια των κόμιξ.

Στο δεύτερο μέρος  οι μικροί φίλοι της βιβλιοθήκης γνώρισαν βασικές τεχνικές αναπνοής και τραγουδιού και κατάφεραν να τραγουδήσουν ένα μικρό τραγούδι - κανόνα και να τον συνοδεύσουν με ρυθμικές κινήσεις του σώματός τους. Χαρούμενοι όλοι αποχώρησαν αναγνωρίζοντας ότι η μουσική ταιριάζει με το καλοκαίρι γιατί ο ήχος είναι?? κύμα και μας παρασέρνει όλους σε κόσμους μαγικούς.

Τη δράση πραγματοποίησε η καθηγήτρια του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας κ. Μαρία Κουζιάκη με την πολύτιμη συνδρομή και υποστήριξη της διευθύντριας και του προσωπικού της Μανούσειας Δημόσιας Βιβλιοθήκης  Σιάτιστας.

Δείτε φωτο1, φωτο2, φωτο3 που αντλήσαμε από την ιστοσελίδα https://siatista-info.blogspot.com/2017/07/blog-post_380.html

Πρόσθετες πληροφορίες