Εντυπώσεις από την ημερήσια εκδρομή μας στο Κ.Π.Ε. Μελίτης στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος με τίτλο ?Διαδρομές του νερού στη λεκάνη της Πελαγονίας?

Στις 13 Μαρτίου 2013 η Α΄ και Β΄ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας επισκέφθηκε το Κ.Π.Ε. Μελίτης στα πλαίσια του περιβαλλοντολογικού προγράμματος με τίτλο ?Διαδρομές του νερού στη λεκάνη της Πελαγονίας?.

Αρχικά χωριστήκαμε σε ομάδες και μέσα από βιωματικές τεχνικές μάθησης αντλήσαμε πληροφορίες για το νερό, τις λίμνες και τα ποτάμια στη λεκάνη της Πελαγονίας και γενικότερα στο νομό Φλώρινας. Το βασικό χαρακτηριστικό του νομού στο οποίο δώσαμε έμφαση κατά τη διάρκεια του προγράμματος είναι οι λίμνες.

Ο νομός έχει έξι λίμνες, τη Μικρή και τη Μεγάλη Πρέσπα καθώς και τις λίμνες της περιοχής Αμυνταίου, τη Χειμαδίτιδα, τη Ζάζαρη, τη Βεγορίτιδα και τη λίμνη Πετρών. Επιπλέον μιλήσαμε για το περιβόητο ξινό νερό, το οποίο αντλείται από πηγές στην περιοχή του Ξινού Νερού και του Παπαγιάννη και φημίζεται για την ξινή γεύση και τις ευεργετικές του ιδιότητες και το οποίο είχαμε την τύχη να δοκιμάσουμε κιόλας.

Παράλληλα ευαισθητοποιηθήκαμε σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και επισημάναμε εστίες μόλυνσης των υδάτων και πως αυτές επηρεάζουν γενικότερα το φυσικό περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στην πηγή με ξινό νερό στο χωριό του Παπαγιάννη.

Η επίσκεψη στο Κ.Π.Ε. Μελίτης μας άφησε πολύ όμορφες αναμνήσεις δίνοντας μας ερεθίσματα να προβληματιστούμε σχετικά με θέματα του περιβάλλοντος και της προστασίας του.

Φωτογραφίες απο την επίσκεψη

Πρόσθετες πληροφορίες