Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας πραγματοποίησε στις 21 Φεβρουαρίου 2012 λαμπρή εκδήλωση στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης με αφορμή τον εορτασμό των  100 χρόνων από την απελευθέρωση της Σιάτιστας. Τα μουσικά σύνολα του σχολείου επιχείρησαν ένα ταξίδι στο μουσικό χωροχρόνο, ερμηνεύοντας έργα κλασικής, σύγχρονης, ελληνικής - έντεχνης και παραδοσιακής μουσικής. Πιο συγκεκριμένα εμφανίστηκαν: το σύνολο εγχόρδων της κ. Κωνσταντινίδου Ελπίδας, κλαρινέτων του κ. Μιχαηλίδη Γεωργίου, κιθάρας του κ. Καραγιαννίδη Στυλιανού, σύγχρονης μουσικής του κ. Ζορπίδη Ιωάννη, κρουστών του κ. Σπανίδη Αλέξανδρου, λαϊκής μουσικής των κ. Γεδίκη Κων/νου, Κακαγιάννη Βασιλικής και Ιακωβάκη Κωνσταντίας, η χορωδία και ορχήστρα ευρωπαϊκής μουσικής των κ. Θεοδωράκη Δημητρίου, Κουζιάκη Μαρίας και Καλμίδου Τατιάνας και το σύνολο παραδοσιακής μουσικής των κ. Δούρβα Νικολάου και Χάδου Βασιλείου. Με τα μουσικά σύνολα συνέπραξαν οι καθηγητές: Αβάνη Ανδρονίκη, Τρίκου Πανάγιω, Καψάλης Βαγγέλης, και Κιτσιούλης Δημήτρης. Το πρόγραμμα διανθίστηκε με την απαγγελία ποιημάτων Θεσσαλονικέων ποιητών τα οποία επέλεξε η φιλόλογος κ. Βαλάκα Βασιλική και με την παρουσία του χορευτικού συγκροτήματος του σχολείου υπό την καθοδήγηση του κ. Θεοδωρόπουλου Θωμά. Για τη 15χρονη πορεία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας μίλησε η Διευθύντρια του σχολείου Δρ. Μαρία Ντούρου, ενώ ο συνθέτης, μουσικοπαιδαγωγός και αναπληρωτής καθηγητής του σχολείου Ιωάννης Ζορπίδης παρουσίασε τη ζωή και το έργο του σιατιστινής καταγωγής διακεκριμένου μουσουργού Χαρίλαου Περπέσσα.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλος, η Δήμαρχος Βοΐου Ορφανίδου Παναγιώτα, ο τέως Περιφερειάρχης Εκπαίδευσης κ. Δάρδας Αναστάσιος, ο Διευθυντής της Μανούσειου Βιβλιοθήκης κ. Μάνιος Παναγιώτης, ο τέως Διευθυντής του σχολείου κ. Φίλιος Γεώργιος, η πρόεδρος κ. Καλλιόπη Πολύζου - Παπαδοπούλου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Σιατιστέων Θεσσαλονίκης, η εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Παπαγεωργίου κ. Άννα Παπαγεωργίου και πλήθος κόσμου. Χαιρετισμό απηύθυναν η Πρόεδρος κ. Θεοδώρα Λειψιστινού και η Προϊσταμένη Πολιτιστικών Θεμάτων του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου κ. Έλλη Κοκκίνη.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας ευχαριστούν τη Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους του Δήμου Βοΐου για την χρηματοδότηση της μετακίνησης στη Θεσσαλονίκη των μαθητών, μαθητριών και συνοδών καθηγητών του σχολείου.

Η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας συγχαίρει τους μαθητές και τις μαθήτριες για την παρουσία τους στην εκδήλωση και ευχαριστεί θερμά τους καθηγητές και τις καθηγήτριες που εργάστηκαν σκληρά για την πραγματοποίηση της συναυλίας η οποία ήταν η πρώτη που έλαβε χώρα στη συμπρωτεύουσα με τη συμμετοχή όλου του μαθητικού δυναμικού του σχολείου.

Με αφορμή τον εορτασμό των 15 χρόνων λειτουργίας του το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας προγραμματίζει ποικίλες εκδηλώσεις και προσκαλεί όλο το φιλόμουσο κοινό της Σιάτιστας, της Κοζάνης και των όμορων πόλεων να τις τιμήσουν με την παρουσία τους.

 

η Διεύθυνση,

ο Σύλλογος Διδασκόντων

και το μαθητικό δυναμικό του

Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας.

Το πρόγραμμα Φωτογραφίες Βιντεο

Πρόσθετες πληροφορίες