Υποτροφία του Ιδρύματος Παπαγεωργίου

 Το Ίδρυμα Παπαγεωργίου μας ενημέρωσε ότι προσφέρει στους απόφοιτους των σχολείων της Σιάτιστας μία (1) υποτροφία για σπουδές στο Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης (ACT) που καλύπτει δίδακτρα, διαμονή και τροφεία στις εστίες του Κολλεγίου στη Θεσσαλονίκη.

 Οι υποτροφίες χορηγούνται αρχικά για ένα ακαδημαϊκό έτος και ανανεώνονται κάθε χρόνο, εφόσον η επίδοση στα μαθήματα είναι υψηλή (3.1 με άριστα το 4.0), και η οικονομική κατάσταση της οικογένειας δεν παρουσιάσει σημαντική μεταβολή.  

 Οι υποψήφιοι θα περάσουν από γραπτή δοκιμασία η οποία έχει οριστεί να γίνει στη Θεσσαλονίκη, στις αρχές Σεπτεμβρίου. Η ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα στην ιστοσελίδα του ACT. Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν γραπτά σε ένα τεστ γενικών δεξιοτήτων. Το εισόδημα της οικογένειας δεν πρέπει να υπερβαίνει τις €20.000. Το ποσό αυτό αφορά οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά και προσαυξάνεται κατά τρεις  χιλιάδες για κάθε επιπλέον παιδί.

         Πληροφορίες και αιτήσεις: Ρούλα Λεμπετλή, Γραφείο Εισαγωγής Σπουδαστών και Υποτροφιών ACT, τηλ. 2310398239, emailadmissions@act.edu

Πρόσθετες πληροφορίες