Μέχρι 31 Μαΐου 2017 οι αιτήσεις για την Α΄ Γυμνασίου 2017-2018

Κατεβάστε το έντυπο της αίτησης εδώ.

ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Ακολουθεί ένα σύντομο ενημερωτικό για το σχολείο.

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας ιδρύθηκε το 1997. Αποτελείται από το Μουσικό Γυμνάσιο και το Μουσικό Λύκειο,  τα οποία  έχουν  ενιαία  διεύθυνση και  ενιαίο  εκπαιδευτικό  προσωπικό. Σκοπός του σχολείου είναι να διδάξει στους νέους τη μουσική χωρίς όμως να υστερούν στη γενική παιδεία. Απευθύνεται σε εκείνους που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τη μουσική  αλλά και  σε  κείνους που θεωρούν  τη μουσική ως μέσο  έκφρασης,  δημιουργίας  και   επικοινωνίας ανεξαρτήτως  του  επαγγέλματος  που θα ακολουθήσουν.

       ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Οι μαθητές του διδάσκονται  τα μαθήματα γενικής παιδείας που προβλέπονται για τα Γυμνάσια και Γενικά Λύκεια και επιπλέον μία σειρά μουσικών μαθημάτων με αντικείμενο την Ευρωπαϊκή, Βυζαντινή και  Δημοτική Μουσική. Αποκτούν θεωρητική μουσική κατάρτιση και συνάμα δεξιότητες σε δύο υποχρωτικά όργανα (πιάνο και ταμπουρά) και ένα όργανο της επιλογής τους.

Οι απόφοιτοι του Μουσικού Γυμνασίου μπορούν να επιλέξουν το Μουσικό Λύκειο ή οποιοδήποτε άλλο τύπο Λυκείου για να συνεχίσουν τη φοίτησή τους.

Στο σχολείο υλοποιούνται κάθε χρόνο προγράμματα (περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, πολιτιστικά κ.λπ.) και ποικίλες καινοτόμες δράσεις που συμβάλλουν στην πολύπλευρη κατάρτιση των μαθητών και στα πλαίσια των οποίων πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές εκδρομές και εκδηλώσεις στο εξωτερικό ή σε καταξιωμένες αίθουσες του καλλιτεχνικού χώρου όπως το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το Μέγαρο Μουσικής κ.α.

Οι καθηγητές γενικών μαθημάτων έχουν σχέση με τη μουσική και διαθέτουν άριστη επιστημονική κατάρτιση. Οι καθηγητές μουσικών μαθημάτων είναι εξειδικευμένοι στους διάφορους τομείς της μουσικής επιστήμης.

         Από το σχολικό έτος 2006-2007 το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας στεγάζεται σε σύγχρονο διδακτήριο, δωρεά των μεγάλων ευεργετών Κώστα και Ελένης Παπανικολάου, το οποίο, μεταξύ άλλων, είναι πλήρως εξοπλισμένο με διαδραστικούς πίνακες, φιλοξενεί μόνιμη έκθεση μουσικών οργάνων, διαθέτει εστιατόριο και αίθουσα συναυλιών.

 ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ - ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΙΤΙΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

Η εγγραφή στην Α΄ Γυμνασίου γίνεται κατόπιν επιλογής.

Οι γονείς υποβάλλουν αίτηση από 2 έως 31 Μαΐου στο Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας, ταχυδρομικά στη διεύθυνση Πλατεία Παύλου Μελά, 50300, Σιάτιστα, τηλεφωνικά ή με fax στον αριθμό 24650-23461 καθημερινά. Το έντυπο αίτησης θα υπάρχει και στην ιστοσελίδα του σχολείου. Η διαδικασία επιλογής θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιουνίου και ώρα 8.30 π.μ.  και επιδιώκει να αξιολογήσει πολύπλευρα τους υποψήφιους μαθητές με στόχο την ανίχνευση των μουσικών τους δεξιοτήτων. Οι μαθητές δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζουν μουσική.

Οι μαθητές μεταφέρονται δωρεάν από τον τόπο διαμονής τους, δεδομένου ότι το σχολείο δέχεται μαθητές και από την Κοζάνη, τα Γρεβενά, την Καστοριά και τη γύρω περιοχή. Επιπλέον οι μαθητές είναι θεσμοθετημένο να σιτίζονται δωρεάν.

 ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ & ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

 Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας πραγματοποιεί κάθε χρόνο εκδηλώσεις οι οποίες συμβάλλουν στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου. Οι μαθητές του έχουν διακριθεί σε περιφερειακούς και πανελλήνιους μαθητικούς, καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς. Πολλοί απόφοιτοι του Μουσικού Λυκείου σπουδάζουν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ κάποιοι από αυτούς σταδιοδρομούν ήδη ως καθηγητές μουσικής, ως μουσικολόγοι και ως σολίστ.

Πολλές οι δράσεις του σχολείου μας και φέτος. Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιες από τις κορυφαίες συναυλίες των μουσικών μας συνόλων:  

?    Χριστουγεννιάτικη συναυλία στο χώρο υποδοχής του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου κατόπιν προσκλήσεως του Συλλόγου Εθελοντών του Νοσοκομείου η «Αντηρίδα»

?    Χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Βουδούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σιάτιστας.

?    Συμμετοχή στο χορωδιακό φεστιβάλ της ΔΕΗ στην Κοζάνη

?    Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Νεανικών Χορωδιών του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

?    Ηχογράφηση της χορωδίας για τη δημιουργία επετειακού CD για τα 20 χρόνια του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας

?    Συμμετοχή της Ορχήστρας Κιθαριστών στους Αγώνες Τέχνης που διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη και βράβευση με το ΤΡΊΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ

?    Βράβευση του Σχολείου με το Μεγάλο Βραβείο στον 3ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό που διοργάνωσε το Μουσείο Σχολικής Ζωής σε συνεργασία με την εκπαιδευτική τηλεόραση.

Πρόσθετες πληροφορίες