Home

Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας

Ένα μουσικό αντίο στο 2013

     Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας αποχαιρετά το 2013 με σειρά εκδηλώσεων και δράσεων που θα πραγματοποιήσει στη Σιάτιστα και στη Θεσσαλονίκη. Πιο συγκεκριμένα:

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013: Συμμετοχή ομάδας μαθητών της Β΄ Λυκείου στον Διαγωνισμό Εργαστηρίων Φυσικής-Χημείας-Βιολογίας στο 3ο Λύκειο Κοζάνης, ώρα 9.00 π.μ.

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013: Συναυλία των μαθητών της Γ΄ Λυκείου στο ξενοδοχείο «Αρχοντικό», ώρα 11.00.

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013: Συναυλία των Μουσικών Συνόλων στο Κουκουλίδειο Πνευματικό Κέντρο Σιάτιστας, ώρα 19.30.

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013: Συναυλία επιλογής Μουσικών Συνόλων στο χώρο υποδοχής του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, ώρα 12.00μ.

       Το 2013 ήταν αναμφισβήτητα μία χρονιά σταθμός για το θεσμό των Μουσικών Σχολείων, ο οποίος συμπλήρωσε 25 χρόνια από την ίδρυσή του. Παράλληλα για πρώτη χρονιά τα Μουσικά Σχολεία εντάχθηκαν σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ με τίτλο «Αναβάθμιση Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων», το οποίο θα ισχύσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015 και προβλέπει μεταξύ άλλων συνεχόμενες προσλήψεις και επιμορφώσεις καθηγητών μουσικών ειδικοτήτων, προμήθεια εξοπλισμού για αξιολόγηση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στα μουσικά μαθήματα και άλλες ποικίλες δράσεις. Η ένταξη στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ ήταν ένα ιδιαίτερα δύσκολο εγχείρημα για το οποίο χρειάστηκε αρκετός χρόνος και δυστυχώς πολύ γραφειοκρατία. Ωστόσο επετεύχθη.  

       Στην πρώτη συνάντηση της νεοσύστατης Καλλιτεχνικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013 παραβρέθηκαν υψηλά ιστάμενα πρόσωπα του Υπουργείου Παιδείας με τα οποία συζητήθηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις για την επίλυση ζητημάτων που αφορούν στα Μουσικά Σχολεία.

       Ως εκ τούτου, μία νέα εποχή φαίνεται να ξημερώνει για τα Μουσικά Σχολεία τα οποία σε καμία περίπτωση το Υπουργείο Παιδείας δε σκοπεύει να υποβαθμίσει ή να καταργήσει. Το έργο των Μουσικών Σχολείων αξιολογήθηκε τον προηγούμενο Ιούνιο μέσα από τις εκθέσεις πεπραγμένων σχ. έτους 2012-13, που εκκλήθησαν οι Διευθυντές τους να καταθέσουν στο Υπουργείο Παιδείας. Ο θεσμός στάθηκε όρθιος διότι αναμφισβήτητα όλα τα Μουσικά Σχολεία προσφέρουν τα μέγιστα στη δημόσια εκπαίδευση με το πολυδιάστατο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό έργο τους, γεγονός που κανένας Υπουργός Παιδείας δε θα μπορούσε με τίποτα να παρακάμψει και να αμφισβητήσει.

       Ας τελειώσει, λοιπόν, εδώ το ζήτημα περί απαξίωσης και κλεισίματος των Μουσικών Σχολείων. Ο θεσμός είναι όρθιος και ανθηρός παρά τα όποια προβλήματα. Είναι αναμφισβήτητα αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής δομής μίας χώρας που περνά ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές και πρέπει με κάθε τρόπο να επιβιώσει. Σημαντικό είναι πάνω από όλα να διασφαλιστεί το κύρος και η αξιοπιστία του θεσμού με γόνιμο τρόπο και όχι με κινδυνολογίες περί κατάργησής του.

       Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας αποτελεί ένα από τα πιο δυναμικά μουσικά σχολεία του θεσμού με ιδιαίτερα πλούσια δράση, στόχους και οράματα. Ενόψει των εορτών, περιμένει το φιλόμουσο κοινό να το στηρίξει στις εκδηλώσεις του και υπόσχεται ποικίλες και πολύπλευρες δράσεις.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Η Δ/ντρια

                                                                                                                                                                                                                                                                                              Δρ Μαρία Ντούρου

Τελευταία Ενημέρωση (Πέμπτη, 05 Δεκέμβριος 2013 17:00)

 

Περιμένοντας τους καθηγητές Μουσικής

        Με αρωγούς τον φθινοπωρινό ήλιο και την ελπίδα για ένα καλύτερο εκπαιδευτικό αύριο, το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας πραγματοποίησε σήμερα 22 Νοεμβρίου 2013 την πρώτη του μεγάλη συναυλία στους δρόμους και τις πλατείες της Σιάτιστας. Το σύνολο παραδοσιακής ορχήστρας έπαιξε τραγούδια και σκοπούς της πόλης και της ευρύτερης ζώνης της Δυτικής Μακεδονίας. Με αυτό τον μοναδικό τρόπο καθηγητές, μαθητές και εκπρόσωποι γονέων θέλησαν να ανοίξουν το δρόμο για να «ροβολήσουν» επιτέλους οι καθηγητές μουσικών ειδικοτήτων σε όλα τα Μουσικά Σχολεία. Με το κεφάλι ψηλά, με όπλο την τέχνη είπαν το μεγάλο όχι σε όσους εθελοτυφλούν, σε όσους χάνονται στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, σε όσους μεταφέρουν την ευθύνη σε άλλους.

        Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας αλλά και όλα τα Μουσικά Σχολεία της χώρας ζητούν να υπογραφτούν σήμερα οι προσλήψεις των καθηγητών μουσικής και από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το επιτελείο του. Είναι οι τελευταίες υπογραφές μετά από αυτές των Υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών. Το έγγραφο των προσλήψεων έφτασε στο εν λόγω υπουργείο στις 8 Νοεμβρίου 2013 και έκτοτε χάθηκε ανάμεσα στα εκατοντάδες έγγραφα που στοιβάζονται συνήθως στα υπουργεία. Χτες η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου ήρθε σε τηλεφωνική επαφή με σημαίνον πρόσωπο του Υπουργείου και το έγγραφο ξεθάφτηκε!!! Επιπλέον ενημέρωσε την πλειοψηφία των Μουσικών Σχολείων.

         Εμπρός, λοιπόν, δεν μένει παρά μία υπογραφή!!! Τα Μουσικά Σχολεία καλούν όλες τις δημοτικές αρχές, τις περιφερειακές διοικήσεις, τους βουλευτές και όλους όσους αγαπούν την τέχνη και τον πολιτισμό να πιέσουν με τον τρόπο τους για λύση του ζητήματος σήμερα!!!!! Ζητούν συμπαράσταση και αρωγή στο πολυδιάστατο εκπαιδευτικό έργο τους.

     Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας ευχαριστεί όλους όσους το στηρίζουν και υπόσχεται πολλές νέες καλλιτεχνικές δράσεις και συναυλίες εντός και εκτός των τειχών της Σιάτιστας.

 

Υποτροφίες σε φοιτητές

Το Ίδρυμα "Κληροδότημα Αδελφών Ιωάννη και Θωμά Χρήστου Νάκου" προκηρύσσει χρηματικές υποτροφίες για φοιτητές. Για τους όρους και τα δικαιολογητικά μπορείτε να απευθύνεστε στο σχολείο ή στα τηλέφωνα 2465021227 και 6945702211.

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 22 Νοέμβριος 2013 14:28)

 

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κοζάνης

Προς αποκατάσταση της αλήθειας

Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013 το πρωί ξεκίνησε κατάληψη του προαυλίου του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας από τους μαθητές λόγω κυρίως της έλλειψης καθηγητών μουσικών ειδικοτήτων.

 Η Διευθύντρια του Σχολείου ακολούθησε όλη τη διαδικασία που προβλέπεται για τις καταλήψεις σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Σε καμία περίπτωση δε νομιμοποιούταν να δώσει κλειδιά στους μαθητές τη στιγμή μάλιστα που το κτίριο ήταν ήδη κλειστό και παρεμποδίστηκε η είσοδός της ακόμα και στο προαύλιο του σχολείου. Δεν εξαφανίστηκε, δεν παράτησε τους μαθητές και στα προσωπικά της τηλέφωνα δεν δέχτηκε καμία κλήση, όπως υποστηρίζουν ανώνυμοι γονείς σε δημοσίευμα, το οποίο αναρτήθηκε το μεσημέρι της ίδιας μέρας.

 Αντιθέτως, αφού ενημέρωσε  τους μαθητές, αποχώρησε από το δρόμο έξω από το σχολείο, όπου βρισκόταν μαζί με τους συναδέλφους της, μετά από 4 περίπου ώρες παραμονής (από 7:30π.μ. έως 11:15π.μ.) προκειμένου να ενημερώσει τον Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Βοΐου και την Υπηρεσία της, όπως όφειλε.

Η ΕΛΜΕ Κοζάνης και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στη Διευθύντρια και καταγγέλλουν κάθε ανώνυμο δημοσίευμα στο οποίο περιέχονται ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και ειδήσεις που θίγουν και συκοφαντούν συνάδελφο ενώ τέλος καταδικάζει για πολλοστή φορά την αδιαφορία του Υπουργείου για τον διορισμό εκπαιδευτικών μουσικών ειδικοτήτων.

 

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Κοζάνης

 

Ευχαριστήριο για αθλητικό υλικό

Η Διεύθυνση και το προσωπικό του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας ευχαριστούν θερμά τον κ. Αριστείδη Παυλίδη, πατέρα του μαθητή της Β΄ τάξης του Γυμνασίου μας Παυλίδη Νικολάου για την μέριμνα προκειμένου να φτάσουν στο σχολείο μας μπάλες ποδοσφαίρου και μπάσκετ για τις ανάγκες του μαθήματος της γυμναστικής.

Τελευταία Ενημέρωση (Τετάρτη, 16 Οκτώβριος 2013 14:59)

 

Τελευταια νεα

ο Καιρός..
Who's Online
Έχουμε 5 επισκέπτες συνδεδεμένους
Επισκέψεις
Σήμερα1
Εχθές1
Εβδομάδα2
Μήνας2
Όλα15565