Home

Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας

Συμμετοχή του σχολείου μας στον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών

Την Πέμπτη 30-1-2014, ημέρα εορτασμού της μνήμης των Τριών Ιεραρχών και γιορτής των γραμμάτων, η Χορωδία Παραδοσιακής - Βυζαντινής Μουσικής του σχολείου μας υπό τη διεύθυνση του καθηγητή κ. Χασιώτη Αναστασίου θα αποδώσει βυζαντινούς ύμνους καθώς και ένα τραγούδι σχετικό με τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών με τη συνοδεία στο πιάνο του καθηγητή κ. Μάρκου Εμμανουήλ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ιστορικού Τραμπάντζειου Γυμνασίου Σιάτιστας μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας.

 

Χορήγηση υποτροφιών σε φοιτητές

Το Κοινωφελές ίδρυμα Κληροδότημα της Αγάπης του πρ. Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης Πολυκάρπου προτίθεται να χορηγήσει έξι υποτροφίες σε φοιτητές των σχολών Θεολογίας, Ιατρικής, Φιλοσοφικής, Νομικής και Χημείας. Την προκήρυξη μπορείτε να προμηθεύεστε από το σχολείο μας (τηλέφωνο 2465023461).

 

Δημοπρασία κυλικείου Μουσικού Σχολείου

Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βοΐου προκηρύσσει τη διενέργεια πλειοδοτικής δημοπρασίας με ενσφράγιστες προσφορές για την εκμίσθωση του κυλικείου του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας.

Η δημοπρασία θα διενεργηθεί τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014 στο Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας και ενώπιον της οριζομένης επιτροπής διεξαγωγής της Δημοπρασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας (τηλέφωνο και fax επικοινωνίας 2465023461).

 

Αποχαιρετώντας έναν ακόμα χρόνο που φεύγει?

       Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι τελευταίες εκδηλώσεις του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας για το έτος 2013. Πιο συγκεκριμένα:

       Στον τοπικό προκριματικό μαθητικό διαγωνισμό EUSO που διεξήχθη στις 7 Δεκεμβρίου 2013 στο χώρο του Ε.Κ.Φ.Ε. Κοζάνης πρώτευσε η ομάδα της Β΄ Λυκείου αποτελούμενη από τους μαθητές: Αλεξάνδρα Γκουντούλια, Νίκο Τσιότσιο, Ραφαήλ Τσακμάκη και Σωτήρη Βογιατζή. (για φωτογραφίες πατήστε εδώ) Η ομάδα θα συμμετάσχει στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό στη Θεσσαλονίκη με την προσδοκία να προκριθεί στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό EUSO 2014. Συγχαίρουμε τους μαθητές με την καρδιά μας και φυσικά τους καθηγήτριές τους Ευαγγελή Καραπάτσιου και Μάγδα Κωνσταντέλη και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια. Με αφορμή την επιτυχία των παιδιών κάνουμε έκκληση στους υπεύθυνους του Δήμου Βοΐου για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη συγκρότηση του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών του Σχολείου μας, κατά την οποία ένα σημαντικό κομμάτι του εργαστηρίου θα μας παραχωρηθεί προσωρινά από το Λύκειο Εράτυρας. Τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει διάφορες διαδικασίες και επαφές αλλά δυστυχώς ακόμα δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

       Μία ξεχωριστή παρουσία έδωσαν οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου στο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι που διοργανώθηκε από το Δήμο Βοΐου στο Ξενοδοχείο «Αρχοντικό» στη Σιάτιστα την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 11.00 π.μ. Οι μαθητές ερμήνευσαν γνωστές εορταστικές μελωδίες και τραγούδια από το χώρο του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού.

       Η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία μας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου και ώρα 19.30 στο Κουκουλίδειο Πνευματικό Κέντρο στη Σιάτιστα με την συμμετοχή όλων των Μουσικών Συνόλων. Ιδιαίτερη νότα στη φετινή εκδήλωση έδωσε το θεατρικό σκετς βασισμένο σε διήγημα της Αυγής Παπάκου με τίτλο: Οι φωτογραφίες του Αλέξη. Στο σκετς συμμετείχαν αποκλειστικά μαθητές της Α΄ Γυμνασίου και αποτελεί ένα μέρος των δράσεων που λαμβάνουν χώρα στο Σχολείο μας στα πλαίσια του προγράμματος της UNICEF Σχολεία υπερασπιστές των παιδιών με υπεύθυνους καθηγητές τους Αλέξανδρο Χαβδούλα, Δέσποινα Γκόνη και Ευαγγελή Καραπάτσιου. Το σκετς πλαισίωσε η Χορωδία Κοριτσιών της Γ΄ Γυμνασίου υπό τη διεύθυνση του Στέργιου Ανδρέου. Παράλληλα τα Μουσικά Σύνολα ερμήνευσαν ποικίλο πρόγραμμα: To Σύνολο Ακορντεόν του Γιώργου Κουφογιάννη σήμανε την έναρξη της εκδήλωσης με τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα, ενώ βυζαντινούς ύμνους των ημερών έψαλλε η Χορωδία Βυζαντινής Μουσικής του Αναστάσιου Χασιώτη. Το κοντσέρτο για κλαρινέτο και πιάνο του Darius Milhaud ερμηνεύτηκε με εξαιρετική επιτυχία από τη μαθήτρια της Β΄ Γυμνασίου Φένια Δούρβα με την συνοδεία της καθηγήτριας πιάνου Ανδρονίκης Αβάνη. Το Κιθαριστικό Σύνολο του Στέλιου Καραγιαννίδη έβαλε τη δική του σφραγίδα στην εκδήλωση, ενώ το Σύνολο Ευρωπαϊκής Χορωδίας μας ταξίδεψε στις μουσικές του κόσμου με ένα πλούσιο και πραγματικά ενδιαφέρον πρόγραμμα. Τη χορωδία διηύθυνε ο Δημήτρης Θεοδωράκης και στο πιάνο συνόδευσε η Ανδρονίκη Αβάνη. Την πρώτη του επίσημη εμφάνιση πραγματοποίησε το Σύνολο Ποντιακής Μουσικής υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Μιχαηλίδη και το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με το Σύνολο Παραδοσιακής Χορωδίας και Ορχήστρας των Αναστασίου Χασιώτη και Παύλου Μέτσιου το οποίο ξεσήκωσε το φιλόμουσο κοινό της Σιάτιστας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλος, ο τέως Περιφερειακός Διευθυντής Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας κ. Αναστάσιος Δάρδας, ο τέως Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Γεώργιος Φίλιος, γονείς, μαθητές και πλήθος κόσμου. Τα βίντεο της Χριστουγεννιάτικης Συναυλίας υπάρχουν εδώ: Α΄ μέρος, Β΄ μέρος, Γ΄ μέρος, Δ΄ μέρος.

       Οι εκδηλώσεις του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας ολοκληρώθηκαν για το 2013 την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 11.00 π.μ. στο χώρο υποδοχής του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε κατόπιν προσκλήσεως της προέδρου του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου «Η Αντηρίδα» κας Ζωής Ψαρρά-Παπαγεωργίου και του Ιδρύματος Παπαγεωργίου. Συμμετείχαν τα σύνολα: Ευρωπαϊκής Χορωδίας υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Θεοδωράκη και την συνοδεία στο πιάνο της Άννυς Τζούμα, το Σύνολο Ποντιακής Μουσικής του Γιώργου Μιχαηλίδη και το Σύνολο Παραδοσιακής Ορχήστρας του Παύλου Μέτσιου. Η παρουσία των Συνόλων μας έδωσε μία ευχάριστη νότα στην καθημερινότητα των ασθενών ενώ ο Σύλλογος «Η Αντηρίδα» προσέφερε στους συμμετέχοντες σύντομο γεύμα και αναμνηστικά δώρα.

       Ολοκληρώνοντας, η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου θα ήθελε να συγχαρεί τους καθηγητές και τους μαθητές που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις.

       Επίσης θα ήθελε να ευχαριστήσει το Ίδρυμα Παπαγεωργίου και τον Σύλλογο «Η Αντηρίδα» για τη πρόσκληση, τη φιλοξενία και τη δωρεάν μετακίνηση των μαθητών και των συνοδών καθηγητών τους.

       Τέλος, το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας εύχεται σε όλο τον κόσμο Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά με υγεία, αγάπη, ειρήνη και ευημερία και υπόσχεται νέες εκδηλώσεις και δράσεις για το νέο έτος 2014.

Η Δ/ ντρια

Δρ Μαρία Ντούρου

και οι εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 10 Ιανουάριος 2014 10:52)

 

Χριστουγεννιάτικη συναυλία

Τελευταία Ενημέρωση (Τετάρτη, 18 Δεκέμβριος 2013 14:27)

 

Τελευταια νεα

ο Καιρός..
Who's Online
Έχουμε 1 επισκέπτης συνδεδεμένους
Επισκέψεις
Σήμερα1
Εχθές1
Εβδομάδα2
Μήνας2
Όλα15565