Home

Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι στην καρδιά της συμπρωτεύουσας.

 

       Πέρασαν ήδη 10 μέρες από τη ξεχωριστή συναυλία που πραγματοποίησε το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014 δίνοντας το δικό του μοναδικό στίγμα στα πολιτιστικά δρώμενα της συμπρωτεύουσας. Ο απόηχος γλυκός από το πλούσιο και άρτια ερμηνευμένο πρόγραμμα των Μουσικών Συνόλων του Σχολείου το οποίο αποζημίωσε με το παραπάνω τους ακροατές, που κατέκλυσαν την ονομαστή και καταξιωμένη αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» στο νέο κτίριο του Μεγάρου.

       Πιο συγκεκριμένα μετά το χαιρετισμό της Διευθύντριας Δρος Μαρίας Ντούρου άνοιξε την εκδήλωση το Κουαρτέτο Κιθάρας του κ. Στέλιου Καραγιαννίδη ερμηνεύοντας με εξαιρετικό τρόπο έργα Μ. Χατζηδάκι και L. Boccherini. Στη συνέχεια, το Σύνολο Ευρωπαϊκής Χορωδίας υπό τη διεύθυνση του κ. Δημήτρη Θεοδωράκη και με την πιανιστική συνοδεία της κ. Ανδρονίκης Αβάνη παρουσίασε παραδοσιακά τραγούδια από την Αφρική, το Ισραήλ την Ιαπωνία και ένα τραγούδι του B. Britten. Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης έκλεισε το Σύνολο Παραδοσιακής Χορωδίας και Ορχήστρας το οποίο ερμήνευσε υπό την καθοδήγηση του κ. Αναστάσιου Χασιώτη τραγούδια και χορούς της Σιάτιστας και της ευρύτερης ζώνης του Ελλαδικού Χώρου. Το δεύτερο μέρος άνοιξε το Σύνολο Σύγχρονης Έντεχνης Μουσικής υπό τη διεύθυνση του κ. Ιωάννη Ζορπίδη, ενώ στο πιάνο ήταν η κ. Ανδρονίκη Αβάνη. Ακολούθησε το Σύνολο Ευρωπαϊκής Χορωδίας και Ορχήστρας με τραγούδια του Διονύση Σαββόπουλου και το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με αφιέρωμα στο μεγάλο ερμηνευτή μπουζουκιού και λαϊκό συνθέτη Θανάση Πολυκανδριώτη, ο οποίος έπαιξε και τραγούδησε μαζί με την Ευρωπαϊκή Ορχήστρα και τη Χορωδία του Σχολείου. Την χορωδία και την ορχήστρα διηύθυνε ο κ. Δημήτρης Θεοδωράκης και στο πιάνο ήταν η κ. Ανδρονίκη Αβάνη και η κ. Άννυ Τζούμα. Σόλο τραγούδησαν οι μαθητές: Αλεξάνδρα και Κατερίνα Γκουντούλια, Αντιγόνη Γκόγκη, Στέφανι Χαραλαμπίδου, Ραφαήλ Τσακμάκης και Ναομή Σβίγκου. Στο πιάνο έπαιξαν οι Γιάννης και Παναγιώτης Ανδρέου και η Αλεξάνδρα Μαγιάγκα. Το Κουαρτέτο Κιθάρας αποτέλεσαν οι Γιάννης Βακρατσάς, Σταύρος Ραφαηλίδης, Γιάννης Πούλκαρης και Μάριος Παρασκευάς. Επιπλέον μαζί με τους μαθητές έπαιξαν οι καθηγητές: Νίκος Παπαπαρασκευάς, πίκολο φλάουτο, Αργύρης Σαλαγκιώτης, σαξόφωνο σοπράνο, Παύλος Μέτσιος, τρομπέτα, Δημήτρης Μανδρίνος, βιολί, Γιώργος Γεωργούλας, κιθάρα, Κωνσταντίνος Γοράντης, μπουζούκι και Γιούλα Τρίκου, Ντίνα Ιακωβάκη και Ευαγγελία Καράτζια στη χορωδία. (Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7)

       Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, κ. κ. Παύλος, ο μεγάλος ευεργέτης του Μουσικού Σχολείου και της Σιάτιστας και Άρχων Μαΐστωρ του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Κωνσταντίνος Παπανικολάου μετά της συζύγου του Ελένης, η Δήμαρχος Βοΐου κ. Παναγιώτα Ορφανίδου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, ο τέως Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου κ. Γεώργιος Φίλιος μετά της συζύγου του Σμαρώς, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εθελοντών του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου «Η Αντηρίδα», η Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Σιατιστέων Θεσσαλονίκης, γονείς και κηδεμόνες, φίλοι του Μουσικού Σχολείου και πλήθος κόσμου.

     Η Διευθύντρια κ. Μαρία Ντούρου συγχαίρει τους μαθητές και τις μαθήτριες για την εξαιρετική τους παρουσία και ερμηνεία και τους εύχεται καλή πρόοδο και καλή συνέχεια στα μονοπάτια της τέχνης. Επιπλέον, ευχαριστεί το Δήμο Βοΐου για την επιχορήγηση της μετακίνησης των μαθητών στη Θεσσαλονίκη, τους φίλους του Μουσικού Σχολείου, οι οποίοι στήριξαν με κάθε τρόπο την εκδήλωση με μοναδικό όρο να κρατηθεί η ανωνυμία τους, και τους καθηγητές του Σχολείου, οι οποίοι με τον καλύτερο τρόπο, συχνά υπερβάλλοντας εαυτούς, έθεσαν σε πέρας αυτό το σημαντικό και μοναδικό εγχείρημα.

     Η συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης αποτέλεσε μία πολύτιμη εμπειρία για τους συντελεστές όχι μόνο του Σχολείου αλλά και του Μεγάρου καθώς το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας είναι το πρώτο σχολείο πανελληνίως που αποτόλμησε να πραγματοποιήσει συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής χωρίς τη συμμετοχή άλλων φορέων και μουσικών συνόλων.

   Την εκδήλωση χαιρέτισε με επιστολή της η Περιφερειακή Διευθύντρια Α΄Βάθμιας και Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης Δρ. Βασιλική Βόντσα. 

 

Με τιμή

Η Δ/ντρια

Δρ Μαρία Ντούρου

Τελευταία Ενημέρωση (Τρίτη, 08 Απρίλιος 2014 11:36)

 

Όσο υπάρχουν άνθρωποι?

     Επέστρεψαν το μεσημέρι της Πέμπτης 3 Απριλίου από την Κέρκυρα οι μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου και οι συνοδοί καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας, οι οποίοι είχαν μεταβεί στο νησί από την προηγούμενη Κυριακή στα πλαίσια των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και παρέμειναν αποκλεισμένοι δύο μέρες λόγω της απεργίας των ναυτεργατών.

     Χάρη στη μεγαλοψυχία και την αμεσότητα ανταπόκρισης στο κάλεσμα της Διευθύντριας κ. Μαρίας Ντούρου κάποιων ανθρώπων που αγαπούν και εκτιμούν το έργο του Σχολείου αλλά και που ευαισθητοποιούνται ιδιαίτερα σε θέματα που αφορούν πάνω από όλα στην ασφάλεια των παιδιών, οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές διέμειναν δύο επιπλέον βραδιές στην Κέρκυρα σε ξενοδοχεία ανάλογα των περιστάσεων. Πιο συγκεκριμένα η Διευθύντρια, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας οφείλουν θερμές ευχαριστίες στο μεγάλο ευεργέτη του Σχολείου και της Σιάτιστας κ. Κωνσταντίνο Παπανικολάου, στο τουριστικό γραφείο Stogiannis Travel και στον υπεύθυνο του ΚΠΕ Κέρκυρας κ. Αλέκο Βλάσση για τη χρηματοδότηση των διανυκτερεύσεων και ενός επιπλέον δείπνου των μαθητών και των συνοδών καθηγητών τους. Παράλληλα να επισημανθεί ότι ο Δήμος Βοΐου και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έδειξαν άμεσο ενδιαφέρον για την αποπληρωμή του επιπλέον κόστους μετακίνησης (έξοδα του πούλμαν για μιάμιση επιπλέον μέρα) των μαθητών στην Κέρκυρα και το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας θα προβεί στις ανάλογες ενέργειες.

       Ολοκληρώνοντας, η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου θα ήθελε να συγχαρεί τους μαθητές και τις μαθήτριες για το ήθος και την καρτερικότητά τους και τη συνεργασία τους με τους συνοδούς καθηγητές. Επίσης ευχαριστεί θερμά και συγχαίρει τον αρχηγό της εκδρομής Θωμά Καραγεώργο και τους συνοδούς καθηγητές Θανάση Αρσενιάδη, Δήμητρα Κατρανά, Ευαγγελία Καράτζια και Γεωργία Ευθυμίου για το εξαιρετικό παιδαγωγικό έργο που επιτέλεσαν καθ? όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

 

Η Δ/ ντρια

Δρ Μαρία Ντούρου

Τελευταία Ενημέρωση (Τρίτη, 08 Απρίλιος 2014 07:37)

 

Συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Μπορείτε να κατεβάσετε την αφίσα και το πρόγραμμα. Σας περιμένουμε!

Τελευταία Ενημέρωση (Τρίτη, 18 Μάρτιος 2014 01:22)

 

Το σχολείο μας στην ιστοσελίδα της Unicef

Στον παρακάτω σύνδεσμο http://www.unicef.gr/schools/2014/s140227.php μπορείτε να βρείτε αφιέρωμα της Unicef στη σχετική δραστηριότητα - πρόγραμμα του σχολείου μας

 

Μέχρι τις 25/2 οι αιτήσεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2014

Ανακοινώνεται στους ενδιαφερόμενους ότι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2014 μέχρι την Τρίτη 25-2-2014.

 

Τελευταια νεα

ο Καιρός..
Who's Online
Έχουμε 6 επισκέπτες συνδεδεμένους
Επισκέψεις
Σήμερα1
Εχθές1
Εβδομάδα2
Μήνας2
Όλα15565